Nu är det jul – igen!

Nu är det jul – igen!

Hur är det möjligt att ett år kan gå så snabbt – nu är det igen juletider! När jag var barn kunde jag inte förstå vad min farmor menade när hon tyckte tiden gick så fort. Nu, som 40-plussare, har jag börjat lägga märke till detta fenomen allt oftare. Speciellt i december, då går det undan minsann! December kunde gärna ha lite fler dagar än sina trettioen, tycker jag. December månad kunde gott låna några dagar från tråkiga januari, så kunde vi få njuta av jul- och nyårsförberedelser och firande lite extra. För att inte tala om tid att ta det lugnt, njuta och bara vara.

Juletiden är för många en tid fylld av förväntan. Allt känns spännande och magiskt, inte minst för barnen. Många hemligheter och tissel & tassel, julpyssel och glitter överallt, övandet till julfester… Sådant smittar av sig på oss vuxna och vi minns barndomens jular med en extra bred guldkant på. När jag tänker efter är det inte julklappar jag minns från förr, utan hur vackert det var med allt julpynt. Att det var spännande. Att det doftade gott. Att vara tillsammans.

Julen kan för många också upplevas som tung och jobbig. Någon har kanske förlorat en närstående, ett förhållande har kanske tagit slut, någon har ekonomiska bekymmer. Man vet att ingenting blir som förr. Om man kunde spola tiden framåt skulle det nog vara januari för många redan. Styrkekramar till er som har det kämpigt! Fortfarande, den trettonde julen utan min lillebror, kom jag på mig själv med att fundera på vad jag ska ge honom i julklapp. Det har jag gjort alla år. Nu ler jag vid tanken. Han har sin självklara plats som ingen annan kan ta.

Jag önskar att alla, såväl barn som vuxna, skulle kunna få en trygg jul. Att ingen skulle behöva vara ängslig och rädd. Att ingen skulle behöva känna sig ensam och bortglömd.

EN RIKTIGT GOD JUL TILL ER ALLA! Glöm inte att stanna upp och beundra allt det fina ni åstadkommit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *