Om mammor

Om mammor

Idag firas morsdagen och mammor får lite extra välförtjänt uppmärksamhet och ompysslande. Hurra för alla mammor! I år firas dagen säkert på många nya, uppfinningsrika sätt med tanke på Coronan. Kanske nya, trevliga sätt som man gärna tar med sig till kommande år.

Som mamma på morsdag uppskattar jag mest kramarna och det fina morsdagskortet jag brukar få av min son. Jag har sparat alla hemlagade kort genom åren och de är härliga!

Ett kort jag fick för ett antal år sedan föreställer en blomma. På varje blomblad står det vackra, snälla saker om mig. Men på kortet finns också en post-it lapp var det står ’Mama är dum’, nerplitat med spretiga versaler. Det är nog det mest äkta kort en mamma kan få.

För så är det, en mamma måste ibland vara ’dum’, sätta gränser och vara konsekvent. Säga stopp, sätta käppar i hjulet. Förstöööra! De flesta dumheter en mamma gör, görs av kärlek. En mamma kan ryta som ett lejon och gå över glödande kol utav kärlek till sitt barn. En trött mamma orkar lite till, utav kärleken till sitt barn. Kärleken ger kraft!

Vad jag själv lagt märke till är att jag som mamma använder de fraser min mamma brukade säga till mej (och som jag då tyckte var onödigt tjat), såsom: kom ihåg att klä dig varmt, cykla försiktigt, har du ätit, kom hem i tid, mår du bra, simma inte för långt ut, har du lagat läxorna o.s.v. Nu förstår jag varför. Låter det bekant?

En mamma har många uppgifter, mammor är superhjältar! Många mammor jonglerar på ett beundransvärt sätt vardagssysslor, karriär och fritid. Men en mamma behöver också få pauser för att ta igen sig och uppskattning för det hon gör. För att hon skall kunna ladda energi till alla sina kommande superhjälteuppdrag!

Till sist vill jag tacka min egen mamma Inger för allt du gjort och gör för mig. Du är världens bästa mamma!

Ha det bra. Vi hörs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *