Att hålla balansen.

Att hålla balansen.

Jag märker att det känns svårt att hålla balansen i dessa virus dagar. Ena stunden känns det lugnt, jag vet vad jag har, jag har någon form av kontroll i min lilla del av den stora världen. Sedan kan känslorna göra en tvärvändning och plötsligt är jag upprörd, skrämd och tappar tilliten. Nästa känsla i tur är ilskan, jag blir bara SÅ FÖRBANNAD på hela situationen! Så låst! Känner du igen dig?

Jag tror att nu, om någonsin, är det viktigt att stanna upp och ANDAS. Verkligen ta tid att sitta i stillhet, bara vara och följa andetagen in-in-in…ut-ut-ut-ut… Här och nu, här och nu. Strunta i morgondagens utmaningar, lägga gårdagen dit den hör, det som varit det har varit. Acceptera sina känslor, låta dem komma som de är. 

Glöm inte att våren är här! Solen skiner och ljuset har återvänt! Ute i naturen går allt sin gilla gång. Det ger perspektiv och tröst, tycker jag. Gå gärna ut och ta med en picknick, tanka energi från naturen. Passa på att göra en mindfulness övning: blunda och lyssna, vilka ljud hör du? Vad kan du se? Vilka dofter finns runtomkring dig? Hur känns marken under dina fötter?

Det är såklart nödvändigt att hålla sig ’up to date’ med vad som händer i omvärlden och med Coronan, men det räcker att kolla nyheterna vissa regelbundna tider t.ex. morgon och kväll, annars blir det lätt överväldigande och ångestfyllt. Åtminstone för oss känsliga själar. För egen del märker jag snabbt när det blir för mycket, så jag försöker begränsa min nyhetsdos så gott det går (…och jag läser och begrundar i min egen takt). 

För övrigt tror jag alla mår bäst av att ha rutiner. Nu gäller det att skapa nya sådana. Rutiner ger trygghet. Annars ’fladdrar’ man lätt iväg. Har du några bra tips? Hur gör du för att hålla balansen? Skriv gärna en kommentar. Tillsammans är vi starka. Cyberkramar och varma tankar till er alla!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *