Om tillit och lite till.

Om tillit och lite till.

Hej på er!

Jag hoppas ni mår bra. Ja, det är ett tag sedan jag skrev sist! Jag har faktiskt tänkt skriva, flera gånger. En text till julen åtminstone, eller en till nyår. Det blev istället en kort julhälsning och ett inlägg inför det nya året på Instagram (@mindalea.relaxingbodyandmind).  Jag tror att jag ’tänkte sönder’ vad jag kunde skriva om. ’Ingen har väl haft ett lätt år 2020’, resonerade jag i stunden och då kändes det onödigt att tramsa/påminna mer om det.

När jag tänker på det idag så tycker jag att det kunde ha varit en bra idé att skriva av sig lite. Jag tog nog några steg tillbaka i mitt mående under förra året. Knappast var jag ensam om det. Min dagbok har varit till stor hjälp, igen. Det är något jag verkligen kan rekommendera, att skriva ner sina tankar och på så sätt lätta på bördan en aning.

’Expect the unexpected’ brukade en gammal kollega till mig ofta säga. Kanske är det ett bra sätt att se på tillvaron. Det som kommer tar man helt enkelt emot, utan att desto mera höja på sina (oplockade) ögonbryn. Saker och ting blir sällan som man tänkt. Det platsar in bra med tanke på coronan, tycker jag. Ingen kunde väl i sin vildaste fantasi ha förväntat sig det. Eller?

Som företagare hade jag vissa planer till hösten som gick i stöpet. Uppdrag som inte blev av och kunder som avbokade. Något jag kände förståelse för och samtidigt var besviken över.  Men vad som är trevligt att se nu i efterhand är att jag istället fick pröva på andra saker och utmana mig själv.

Vet ni, jag har bestämt mig för att ha mer tillit till att saker och ting kommer att ordna sig. För det har de ju gjort hittills! Tänk så mycket energi jag lagt på att oroa mig och grubbla mig fördärvad, till ingen nytta. Det betyder inte att jag skulle sluta planera och ha mål (eller  sluta göra mina älskade ’att göra’ -listor). Men det betyder att jag tänker lita på att det går som det skall ändå. På något sätt. Allting går inte att planera, det gäller mest att ’go with the flow’. Vad tycker du, vore det något för dig också att pröva på?

Ha det så bra! Njut av vårsolen och de allt längre dagarna.

Vi hörs!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *