Frid & Frunch

Frid & Frunch

I oktober gick evenemanget Frid & Frunch av stapeln i Kronoby. Jag hade under en tid gått och drömt om att ordna ett tillfälle där jag skulle kunna erbjuda deltagarna en lugn morgon i en mysig miljö. I mina drömmar fanns det en sprakande brasa med. Frågan var bara var? Var fanns det här speciella stället?

Ofta är det ju så att det man letar efter finns mitt framför näsan på en, så även denna gång. Det skulle såklart vara på ett ställe dit jag alltid känt mig välkommen, på Ändholmen! Där bodde mina morföräldrar förr, där bor min morbror och fru nu. Än en gång blev jag välkomnad, min morbror tände en sprakande eld i kakelugnen och hans fru, Kalaskocken Anki, stod för frunchen! Alldeles perfekt.

På lördag morgon den tolfte oktober samlades så tio härliga damer på Ändholmen. Luften var frisk och syrerik efter en regnig fredag. Vi inledde med en avstressande övning, för att varva ner och ’landa’ i nuet. Vi lovade oss själva följande: ’Idag är jag vänlig mot mig själv. Jag önskar mig själv lycka, god hälsa och ett fridfullt sinne’.

Därefter gick vi en mindfulness promenad längs med åkrarna och en skogsglänta. Vi vandrade i tystnad, i en lugn takt. Före promenaden instruerades deltagarna att lägga märke till bl.a. hur det känns i kroppen när vi går, hur marken känns under fötterna, vilka ljud som hörs, vilka dofter som finns omkring oss, vad vi ser (högt upp-lågt ner). När vi sedan samlades och delade våra erfarenheter med varandra var alla överens om hur mycket vackert det finns, så nära. Och hur man glömde alla andra tankar och verkligen fokuserade på nuet.

Vi förflyttade oss sedan in till brasan och värmen. Inbjudande fåtöljer, kuddar och filtar väntade. Deltagarna fick välja den plats som tilltalade en mest. Sedan följde en rogivande djupavslappning till lugn musik och med en ’inre resa’ som avslutning.

Nu var alla lugna och varma…och hungriga! Kalaskocken Anki hade förberett en smaklig frunch med ett brett utbud, någonting för alla smaker. Vi hade en trevlig stund tillsammans och många intressanta diskussioner uppstod.

Jag är så innerligt tacksam för denna dag, den var fylld av glädje! Det här är verkligen något mitt hjärta klappar för. Tack tack tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *