Tillbaka till vardagen…

Tillbaka till vardagen…

Hej på er!

Hoppas ni har haft en fin sommar och tankat energi inför hösten. Det känns som att många tampas med ”Back to reality” just nu, semestern och sommarlovet lider mot sitt slut och arbetet och skolåret inleds. På ett sätt känns det skönt men samtidigt jobbigt. Skönt med tanke på att dagarna blir mer inrutade när rutinerna tar vid. Jobbigt när man tänker på alla plikter och allt som ska uträttas och uppmärksammas under höstens gång.

Det kan ibland kännas som ett stort mörkt berg som reser sig upp mitt framför näsan på en och man känner sig helt överväldigad och matt. Hur ska jag orka? Varifrån ska jag hitta energin? När den här känslan tar över kan det hjälpa att varsamt påminna sig själv om att ta en dag i taget. Eller varför inte en minut, en timme, en halv dag i taget?! Det finns ingen möjlighet ändå att leva igenom hela hösten på en dag! För att få perspektiv kan det även vara bra att skriva ner möten och tider i en kalender eller på ett papper.

Förutom dessa ’måsten’, skriv också när du tänker ha pauser. Det är minst lika viktigt! Det är under pauserna du laddar energi, inte bara på matrasten, utan under alla små micropauser. Du är värd din paus! Försök också att gå och lägga dig i tid (en utmaning för många efter sena sommarkvällar och sköna sovmorgnar) för att utvilad kunna ta itu med dagen. 

Glöm inte att ta tid för att göra roliga saker också! Balansen är viktig. Ha inte dåligt samvete när du njuter av att göra något kul…du laddar ju energi, vetja!
Till sist, satsa på att ta med ditt avslappnade ’sommarjag’ lååångt in i hösten. Lunka på…gå i slow motion så ofta du kan.

Ta hand om dej,

Vi hörs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *