Tack 2018, välkommen 2019

Tack 2018, välkommen 2019

År 2018 börjar lida mot sitt slut och det är många som blickar tillbaka på det gångna året. Hur blev året 2018 för dig? Som du förväntat dig – eller bättre/sämre? Vad är du nöjd med? Vad kunde ha varit annorlunda? Hur året än varit så gav det dig troligtvis nya insikter och lärdomar som du kan ha nytta av under kommande år.

För egen del har år 2018 handlat mycket om att våga. Att våga gå utanför min bekvämlighetszon, att utmana mig själv. Att våga tro på mig själv. Att våga stå upp för mig själv. Jag är nöjd med år 2018 och ser nyfiket framåt mot 2019. Så har det inte känts alla år för mig. Vissa år har jag bara önskat att året ska snabbt ta slut. Men alltid har det funnits ett hopp av något slag om att det nya året ska bli bättre.

Det är väl just det som är charmen och magin med nyårsfirandet och nyårslöften – hoppet! Hur vill du att år 2019 ska se ut? Vad vill du åstadkomma under årets gång? Vad hoppas du på?

Ett bra sätt att få ner tankarna på papper är att göra en årsplan. Du bestämmer själv hur specifik den skall vara. Det kan t.ex. handla om att du vill satsa på att må bättre, gå en utbildning, få nya vänner. Vad är ditt huvudmål, vilka är dina delmål? Pssst…glöm inte att njuta av resan! Ett annat trevligt sätt är att göra en egen dreamboard (drömtavla), ett bra verktyg när man vill komma på vad man drömmer om! Klipp ut bilder och texter som tilltalar dig och klistra upp dem på en stor bit kartong eller en anslagstavla. Placera tavlan på ett ställe där du ser den varje dag, låt dig inspireras och motiveras av den!

Såväl årsplanen som drömtavlan kan ses över och uppdateras under årets gång. Sedan är det intressant att i december 2019 läsa och se igenom det gångna året! Jag önskar er alla ett underbart och lyckosamt 2019!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *