Den vackra vardagen

Livet går sin gilla gång och du vaggas in i den trygga vardagslunken. Du kanske tycker att vardagen är grå och trist; samma gamla rutiner, samma tider att passa, mat att handla o.s.v. Men jag tror att vi kan vara säkra på att livet alltid har såväl höga höjder som djupa dalar att bjuda oss livsvandrare på. Jag tror att det där som finns mittemellan, det  vanliga, alldagliga fyller en viktig funktion.

Ibland ruskas du om ordentligt av livet. Något sorgligt och chockerande händer i ditt liv. Helt plötsligt dras mattan bort under fötterna på dig. Då önskar du kanske att allt vore som innan, längtar till en vanlig vardag.

Med tiden märker du att du med hjälp av just vardagliga ting, rutiner och göromål vandrar vidare i din egen takt. Det är du som bestämmer din takt, ingen annan!

Våga fråga om hjälp, du kommer märka att det finns många som ställer upp.

Ibland när livet förändras, skakas om, händer glada och lyckosamma saker. Du blir överväldigad av varma känslor och känner en bubblande glädje! Du känner dig stark och full av energi. När du befinner dig här så tankar du styrka för både vardagen och kommande utmaningar i livet. Samtidigt är du kanske en inspiration för någon annan!

Så varför oroa sig i förväg? Livet lunkar ju på ändå, oavsett vad vi tycker. Låt oss hitta små guldkorn i vardagen och lita på att vi är trygga i livets berg- och dalbana. Tänk så märkvärdigt det ordinära är egentligen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *