Är det som du tror det är?

Är det som du tror det är?

’Jag gör så gott jag kan, så döm inte mig, för du har inte gått i mina skor’.

’Don’t judge a book by its cover’.

Det händer lätt att man drar för snabba slutsatser om folk baserat på hur de ser ut och hur de verkar vara. Någon som är framgångsrik på sitt jobb, som kanske har en ledande position, som verkar social och som alltid hittar de rätta orden och svaren kan ses som en vinnare. Hur vet man att det verkligen är så? Personen kan lika gärna känna sig ensam och slutkörd.

Den lyckliga kärnfamiljen – mamman, pappan, dottern, sonen – som ser ut att ha det perfekta familjelivet, som har snygga kläder, vita leenden, mysiga semestrar, det perfekta huset och den snabba men säkra bilen, kan av många upplevas som avundsvärda. Men är det så? Det kan det vara…eller så inte…

Eller den snygga kvinnan/mannen med de fina fotona på sociala medier. Den personen har säkert många vänner, blir säkert bjuden på de coolaste festerna, har det perfekta utseendet och lever såklart ett glamoröst liv. Tror vi, men är det så?

Som singel och mamma kommer jag ofta på mig själv med att avundas mina väninnor som lever i ett parförhållande. Tänk vad skönt att ha en annan vuxen att prata med t.ex. när det är något med barnen man grubblar över. Eller tänk så mysigt att se på tv tillsammans! Eller tänk att inte behöva gå ensam till skolans fester och samtal! Tänk vilken lyx att ha någon som hjälper med vardagssysslorna! Senast jag påpekade detta till en väninna sa hon att hon nog förstår att det är lättare i många avseenden men att ibland ’bränner hon propparna’ på sin man och ibland fattar hon inte vad han HÅLLER PÅ med! Visst ja, det är ingen dans på rosor det heller, kommer jag då ihåg. Kanske är det rätt okej att vara ensam med alla beslut ibland.

På kurser och utbildningar är det roligt och intressant att träffa nya ansikten. Hur snabbt drar man inte slutsatser om hur folk är vid sådana tillfällen?! Jag är åtminstone rätt snabb på det, fast jag övar på att ge det tid. Hon som ställer så smarta och fiffiga frågor och vet så mycket, hon måste ju verkligen ha saker och ting på det klara?! Hon har säkert en lysande karriär o.s.v. Eller personen som pratar om sig själv och hur hon brukar gå tillväga – hon har säkert ett starkt självförtroende, eller?!

Allt är inte alltid som det ser ut att vara. Alla är inte alltid som vi tror att de är. Spännande, eller hur?

Hoppas du mår bra och njuter av sommaren! Vi hörs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *